سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سوری - فریازان
 
قالب وبلاگ
نویسندگان

 

سلام دوستان به وبلاگ خودتون خوش آمدید امیدوارم بنده حقیر را از نظرات سازنده خود محروم نفرمایید.


[ یادداشت ثابت - سه شنبه 92/6/6 ] [ 10:23 صبح ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

این تئوری می‌گوید، شما نخستین شمایی نیستید که زندگی می‌کنید!

نیچه همواره درگیر مفهومی به نام بازگشت ابدی بود و در کتاب «چنین گفت: زرتشت» به تمامی به آن پرداخته است. در آغاز تلاش او چیزی جز یافتن پاسخی برای معنای زندگی نبود چرا که اگر فرصت زندگی دوباره‌ی زندگی خود، گرفتن همان تصمیمات و ارتکاب همان اشتباهات و احساس همان لذت‌ها و درد‌ها را داشته باشید این تئوری می‌گوید شما اولین شمایی نیستید که زندگی می‌کند! این تئوری می‌گوید شما اولین شمایی نیستید که زندگی می‌کند! اختصاصی «تابناک باتو»؛ کافی است برای چند لحظه تصور کنید که قرار است این زندگی را حداقل یک بار دیگر تجربه کنید. این ایده شما را خوشحال می کند یا مثل خوره به جان روحتان می افتد؟! «فردریش نیچه»، فیلسوف مشهور بر این باور است که پاسخ شما موفقیت شما را در زندگی توصیف می کند. پرسش مهم اینجاست که اگر واقعا چنین اتفاقی واقعا رخ دهد، چه می شود؟ این تئوری می‌گوید شما اولین شمایی نیستید که زندگی می‌کند! نیچه همواره درگیر مفهومی به نام‌ بازگشت ابدی بود و در کتاب «چنین گفت زرتشت» به تمامی به آن پرداخته است. در آغاز تلاش او چیزی جز یافتن پاسخی برای معنای زندگی نبود چرا که اگر فرصت زندگی دوباره ی زندگی خود، گرفتن همان تصمیمات و ارتکاب همان اشتباهات و احساس همان لذت ها و دردها را داشته باشید و با خوشحالی قبول کنید، پس روزگار شما ارزش زندگی داشته است؛ اما اگر نتوانید خود را به آن راضی کنید یعنی در زندگی شکست خورده اید. این تئوری می‌گوید شما اولین شمایی نیستید که زندگی می‌کند! جالب اینکه این پرسش برای نیچه موضوعی فرضی نبوده است. وی در واقع باور داشته که این اتفاق افتاده، می افتد و خواهد افتاد. وی همچنین به دنبال تحصیل در رشته ی فیزیک به امید اثبات این تئوری بوده است. با اینکه این فرضیه قرار نیست به این زودی ها به اثبات برسد؛ اما حتما همه کنجکاو هستیم بدانیم که آیا حاضر به تکرار این زندگی خواهیم بود یا خیر. این تئوری می‌گوید شما اولین شمایی نیستید که زندگی می‌کند!

منبع :تابناک


[ یکشنبه 97/8/20 ] [ 6:17 عصر ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

به کجا چنین شتابان؟
گون از نسیم پرسید
- دل من گرفته زین جا
هوس سفر نداری

ز غبار این بیابان؟
- همه آرزویم اما
چه کنم که بسته پایم.
به کجا چنین شتابان؟
- به هر آن کجا که باشد
به جز این سرا، سرایم
- سفرت به خیر اما تو و دوستی، خدا را
چو از این کویر وحشت به سلامتی گذشتی
به شکوفه‌ها، به باران
برسان سلام ما را”


[ سه شنبه 97/8/1 ] [ 6:2 عصر ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

در سراسر دنیا مکان های ممنوعه و محرمانه ای وجود دارد که اغلب ما ممکن است حتی نام آن ها را نشنیده باشیم. اما حتی کسانی که کم و بیش از وجود این مکان ها باخبرند به طور دقیق نمی دانند که در آن ها چه می گذرد و تنها اطلاعاتی که درباره ی این مکان ها وجود دارد، نام آن ها و گمانه زنی هایی درمورد آن ها است. در ادامه به مکان های ممنوعه ای در نقاط مختلف دنیا می پردازیم که هرگز اجازه ی سرک کشیدن در آن ها را نخواهید داشت.

1- جزیره ی مارها- برزیل

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

جزیره ی مارها در برزیل زیستگاه جمعیت زیادی از یکی از کشنده ترین گونه های مار در دنیا یعنی افعی سرنیزه ای زرین است. زهر نیش این گونه ی مار به قدری سمی است که گوشت بدن انسان را در محل نیش آب می کند. برخی ادعا می کنند در برخی از نقاط این جزیره، در هر متر مربع یک مار وجود دارد. دولت برزیل برای حفظ ایمنی افراد، بازدید گردشگران از این جزیره را ممنوع کرده است و در صورتی که تیمی تحقیقاتی قصد رفتن به جزیره ی مارها را داشته باشد حتما یک پزشک باید تیم را همراهی کند.

2- منطقه ی حائل سازمان ملل- قبرس

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

در سال 1974 کشتی های نفربر ترکیه به جزیره ی قبرس حمله بردند و این مسأله منجر به درگرفتن جنگ داخلی میان ساکنان یونانی و ترک قبرس شد. وقتی با اعلام آتش بس جنگ به پایان رسید، سازمان ملل کنترل ناحیه ی خالی از سکنه ای در نیکوزیا، پایتخت قبرس را به دست گرفت و آن را منطقه ی حائل اعلام کرد (منطقه ای که میان چند ناحیه یا کشور قرار گرفته و با توجه به نقش حائلیت خود باعث جدایی و عدم اتصال آن ها می شود). در این منطقه دیوارهایی وجود دارد که ترک ها در شمال (جایی که ترکیه و نه هیچ کشور دیگری، آن را ناحیه ی جداگانه ای می داند) را از یونانی ها در جنوب جدا می کند. در پشت این دیوارها ساختمان های مسکونی و تجاری منطقه ی ممنوعه قرار گرفته اند. غیر نظامی ها اجازه ی ورود به برخی از مناطق غیر نظامی را دارند، اما بقیه ی بخش های این منطقه دهه ها است که در عمل بدون استفاده مانده است.

3- آرامگاه چین شی هوانگ- چین

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

آرامگاه اولین امپراطور چین یعنی چین شی هوانگ در سال 1974 به دست چند کشاورز چینی کشف شد. از آن زمان باستان شناسان نزدیک به 2 هزار سرباز سفالی در محل این آرامگاه پیدا کرده اند و انتظار می رود 8 هزار مجسمه ی سفالی دیگر هم وجود داشته باشد که هنوز کشف نشده است. علیرغم حفاری های انجام شده در محل این آرامگاه، دولت چین باستان شناسان را از کار بر روی مقبره ی اصلی چین شی هوانگ منع کرده است و آن ها اجازه ندارند به این مقبره دست بزنند. مقبره ی چین شی هوانگ از سال 210 پیش از میلاد بسته مانده است. این تصمیم دولت چین تا حدودی برای حفظ احترام مردگان است اما دلیل دیگری هم وجود دارد. در واقع دولت چین نگران است که با توجه به محدودیت های تکنولوژی های فعلی، کار حفاری به سازه های باستانی صدمه وارد کند.

4- چرنوبیل- اوکراین

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

در 26 آوریل 1986، انفجاری در نیروگاه اتمی چرنوبیل در اوکراین (در آن زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود) رخ داد که فاجعه بارترین حادثه ی اتمی تاریخ محسوب می شود. اگرچه نمی توان به طور دقیق تعداد کسانی که بر اثر تشعشعات هسته ای کشته شدند را تعیین کرد اما کارشناسان تخمین می زنند بین 9 هزار تا 1 میلیون نفر بر اثر تشعشعات هسته ای به سرطان مبتلا شدند. با گذشت بیش از 30 سال از زمان وقوع این فاجعه، هنوز هم پروژه های پاک سازی در این منطقه صورت می گیرد و مدیر نیروگاه چرنوبیل معتقد است این منطقه دست کم تا 20 هزار سال آینده قابل سکونت نخواهد بود.

5- ناحیه ی 51- امریکا، ایالت نوادا

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

دولت امریکا وجود ناحیه ی 51 را انکار می کرد تا آنکه در سال 2013 اسنادی مربوط به سال 1992 منتشر شد که به این پایگاه نظامی ایالت نوادا اشاره داشت. مقامات امریکایی هنوز اعلام نکرده اند در این پایگاه چه تحقیقاتی انجام می شود، اما نظریه پردازان توطئه ادعا می کنند در آنجا بر روی فعالیت های موجودات فرازمینی تحقیق می شود. با استفاده از سرویس گوگل مپس می توانید از زاویه ی بالا نگاهی به این پایگاه بیندازید. با این حال، به دلیل جغرافیای بیابانی این منطقه و سیستم حافظت پایگاه، ورود مخفیانه به آن بسیار دشوار است. حتی کسانی که اجازه ی ورود به این پایگاه را دارند با استفاده از هواپیماهای خصوصی ای به آنجا می روند که پنجره های آن ها تا زمان فرود پوشیده است تا مسافران نتوانند مسیر پایگاه را ببینند.

6- جزیره ی نورث سنتینل- هند

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

بیشتر جزایر آندامان و نیکوبار در خلیج بنگال متعلق به کشور هند هستند. طبق گمانه زنی ها، مردمان قوم سنتینل به مدت 60 هزار سال است که در جزیره ی نورث سنتینل سکونت دارند و این یکی آخرین جوامعی در دنیا است که به طور کامل از دیگر جوامع دنیای بیرونی خود جدا مانده است. در سال 2006، قایق 2 ماهیگیر وارد جریان آب های کم عمق جزیره ی نورث سنتینل شد. هر دو ماهیگیر به دست بومی ها کشته شدند. از آن زمان، گزارش های دیگری مبنی بر پرتاب تیر به هلیکوپترهای رهگذر توسط مردمان سنتینل وجود داشته است. از آنجایی که مردمان قوم سنتینل تا به حال در معرض بیماری هایی نبوده اند که بقیه ی مردم دنیا در برابر آن ها مقاوم شده اند، هر گونه تماس با بیگانه ها می تواند منجر به مرگ مردمان این قوم شود. به همین دلیل دولت هند موافقت کرده است که هیچ اقدامی برای ورود به این جزیره صورت نگیرد.

7- آرشیو محرمانه ی واتیکان- واتیکان

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

آرشیو محرمانه ی واتیکان در قفسه هایی به طول 85 کیلومتر نگهداری می شود که حاوی اسناد مربوط به کلیسای کاتولیک است و قدمت آن ها به قرن هجدهم میلادی می رسد. این آرشیو در منطقه ای از واتیکان واقع شده که تحت حفاظت شدید قرار دارد. آرشیو محرمانه ی واتیکان در سال 1881 به روی محققان گشوده شد اما به سختی می توان مجوز ورود به آن را دریافت کرد. محققانی که درخواست دسترسی به اسناد را می کنند تنها تا سه ماه اجازه ی این کار را دارند و حداکثر به 60 محقق به طور همزمان اجازه ی دسترسی به آرشیو داده می شود.

8- فورت ناکس- امریکا، ایالت کنتاکی

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

خزانه ی فورت ناکس محل نگهداری بخش عمده ای از ذخایر طلای ایالات متحده امریکا است و احتمالا در هیچ نقطه ی کره زمین جایی وجود ندارد که تا این حد تحت حفاظت باشد. هیچ شخصی به تنهایی نمی تواند وارد خزانه شود. در حقیقت، ترکیبی از اقدامات مختلف برای دسترسی به خزانه لازم است و هر یک از کارکنان فورت ناکس هم تنها یکی از آن اقدامات را می دانند. حتی آن ها هم بدون کمک همکاران خود نمی توانند وارد خزانه شوند.

9- خزانه ی بذر اسوالبارد

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

خزانه ی جهانی بذر اسوالبارد مجموعه ی عظیمی از بذرهای سراسر دنیا است که تا عمق 97 متری کوهی در میانه ی نروژ و قطب شمال ساخته شده و به گونه ای طراحی شده که در برابر بلایای طبیعی و انسانی مقاوم باشد. در صورتی که فاجعه ی عظیمی رخ دهد، 890 هزار نمونه بذری که تقریبا از تمامی کشورهای دنیا جمع آوری شده، تنوع گزینه های غذایی را تضمین خواهد کرد. درهای خزانه تنها چند بار در سال گشوده می شود و تعداد محدودی از امانت گذاران اجازه دارند که بذرها را به محل نگهداری آن ها ببرند. تغییرات آب و هوایی حال حاضر کره ی زمین میزان مؤثر بودن خزانه ی اسوالبارد را می سنجد. در ماه مه 2017، لایه ی منجمد اعماق زمین ذوب و به درون اسوالبارد نفوذ کرد اما در درون آن منجمد شد و هیچ آبی به خزانه نرسید.

10- غار لازکاکس- فرانسه

با 10 مکان ممنوعه و مرموز در نقاط مختلف دنیا آشنا شوید

نقاشی های ماقبل تاریخی غار لازکاکس در سال 1940 کشف و بعد از جنگ جهانی دوم تبدیل به یک سایت گردشگری شد. این نقاشی ها در فهرست میراث جهانی ثبت شدند و به دلیل آنکه کربن مونوکسید حاصل از تنفس بازدیدکنندگان به نقاشی ها صدمه می زد، از سال 1963 بازدید از این غار ممنوع شد. بعد از آن، نمونه هایی تقلیدی از این غار برای کسب درآمد از بازدید آن ساخته شد اما تنها محققان و نیروهای حفاظت از بناهای تاریخی اجازه ی ورود به غار اصلی را دارند.

منبع :تابناک

rd


[ دوشنبه 97/4/18 ] [ 9:30 صبح ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

سازمان تحقیقات هوا و فضای هند (ایسرو) اعلام کرد این کشور برای اولین بار در تاریخ تحقیقات خود یک سیاره جدید کوچک تر از زحل اما بسیار بزرگ تر از نپتون کشف کرده است. اندازه این سیاره شش برابر زمین است.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه "تایمز او ایندیا" در روز شنبه، این سیاره جدید توسط یک تیم از دانشمندان هندی در لابراتوار تحقیقات فیزیک واقع در شهر احمد آباد کشف شد.
با توجه یافته های ایسرو ، این سیاره به دور یک ستاره شبیه به خورشید در حال چرخش است و تکمیل هر بار چرخش به دور این ستاره 19.5 روز طول می کشد.
این کشف از طریق اندازه گیری جرم سیاره با استفاده از طیف سنج بومی هند به نام " پاراس" انجام شده است. این اولین نوع طیف سنج در کشور هند است که می تواند جرم یک سیاره که در اطراف یک ستاره در حال چرخش است را اندازه گیری کند.
سازمان ایسرو ادعا می کنند که تعداد کمی از طیف سنج ها در جهان وجود دارند که می توانند چنین دقیق اندازه گیری کنند.
آبجیت چاکرا بورتی (Abhijit Chakraborty ) یک مقام سازمان ایسرو در شهر احمد آباد گفت: این سیاره، در فاصله 600 سال نوری از زمین فاصله دارد. این سیاره به نپتون نزدیک تر است و از زحل فاصله دارد.
دمای سطح این سیاره حدود 600 درجه سانتیگراد محاسبه شده است زیرا بسیار به ستاره نورانی خود نزدیک است. این دما احتمال وجود حیات در آن را منتفی می کند.
هند در سال 1969 میلادی با تشکیل سازمان تحقیقات هوا و فضا، برنامه بلند پروازانه خود را برای حضور و تسخیر فضا با ساخت ماهواره ملی آغاز کرد و در مدت پنج دهه به موفقیت های چشمگیری در این زمینه دست یافت.
این کشور هم اکنون به مدد سرمایه گذاری عظیم و توانمندی دانشمندان خود با ساخت و پرتاب ماهواره پس از روسیه ،آمریکا و اتحادیه اروپا در رده چهام جهان در بخش ماهواره های تجاری قرار گرفته است.
یکی از موفق ترین عملیات های این سازمان پرتاب ماهواره به سوی کره مریخ بود که این ماهواره با موفقیت وارد جو مریخ شد و توانست چندین عکس از این سیاره به زمین ارسال کند.

منبع:تابناک


[ یکشنبه 97/3/20 ] [ 9:20 صبح ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]
شاید فکر کنید پایان جهان اتفاق وحشتناک و بی رحمانه ای است، ولی نگاهی دقیق و جامع به حضور انسان در این جهان نشان می دهد اندازه حضور ما در این جهان به قدری عجیب و اندک است که شاید نتوانیم حق اظهار نظر درباره چگونگی عملکرد عالم را برای خود قائل شویم. محاسبات پروفسور برایان کاکس، استاد فیزیک ذرات دانشگاه منچستر نشان می دهد، احتمال این که...

پایان جهان چگونه خواهد بود؟

پایان جهان چگونه خواهد بود؟به گزارش «تابناک با تو»؛ با وجود اینکه تا قبل از آغاز قرن گذشته هیچ اطلاعی از نحوه تشکیل منظومه شمسی و سرنوشت آن و حتی چگونگی تولید انرژی در دل خورشید نداشتیم، علم جدید افق دید انسان را آنقدر وسعت داده که امروز دانشمندان برای ما تصویری نسبتا روشن از مسیر پرفراز و نشیبی که جهان هستی از لحظه انفجار بزرگ تا پایان عمر خود می‌پیماید، ترسیم کرده‌اند.

مطالعات جدید نشان می دهد، جهان باشکوه و زیبای ما در نهایت به توده ای فوق العاده سرد از فوتون ها ـ ذرات تشکیل دهنده نور ـ تبدیل می شود. زمان به پایان می رسد و آنچه با انفجاری بی نهایت داغ آغاز شده بود، در سکوت و سرمای مطلق به پایان می رسد. (که این موضوع البته تریلیارد سال پس از آن خواهد بود که حیات برای همیشه از صحنه عالم حذف می شود) اما این اتفاق چگونه و در چه بازه زمانی روی می دهد؟

توقف ماشین ستاره سازی عالم

زیبایی آسمان مرهون واکنش های هم جوشی هسته ای داخل ستارگان است.

تبدیل هیدروژن به هلیم بر اثر جرم فوق العاده زیاد توده های گاز و فشار بسیار زیاد به مرکز آن توده ها حدود یک میلیارد سال پس از انفجار بزرگ آغاز شد. امروز می ‌دانیم که وجود حیات حداقل از نوع زمینی آن محتاج تولید اتم های سنگین مانند کربن و آهن در مرکز ستارگان، بویژه هنگام مرگ ستارگان بسیار پرجرم است، ولی هر نقطه نورانی که در آسمان می بینیم، چه ستاره ای در کهکشان راه شیری و چه کهکشانی دوردست، روزی از درخشش باز خواهد ایستاد، ولی نحوه این خاموشی بسته به جرم ستارگان متفاوت است. ستارگان بسیار بزرگ ـ با حداقل 1?5 برابر جرم خورشید ـ پس از اتمام سوخت هسته ای خود با انفجاری مهیب لایه های بیرونی خود را به دل فضا پرتاب می کنند.

گاز پراکنده شده، سرشار از عناصر سنگین است که برای پیدایش حیات ضروری است. هسته باقیمانده ستاره در اثر فشار گرانش در خود فرو می ریزد و به یک ستاره نوترونی یا سیاهچاله تبدیل می شود. خورشید ما هم هنگام مرگ، لایه های بیرونی خود را به فضا پرتاب می کند و به یک کوتوله سفید تبدیل می شود که با وجود جرم بسیار زیاد، اندازه ای حدود زمین دارد. کوتوله های سفید هم نورانی اند، چون واکنش های هسته ای به کندی درون آنها ادامه می یابد تا از فروپاشی خود در اثر فشار جرم جلوگیری کنند.

فراوان ترین نوع ستاره در عالم کوتوله های سرخ هستند. ستارگان کوچکی با دمای سطحی حدود 4000 درجه که به لطف واکنش های هسته ای آرام و آهسته، هزاران میلیارد سال عمر می کنند. اگر غول گازی منظومه شمسی ـ مشتری ـ اندکی بزرگ تر بود به یک کوتوله سرخ تبدیل می شد، ولی سوخت کوتوله های سرخ هم روزی به پایان می رسد و آنها هم به کوتوله های سفید تبدیل می شوند. کوتوله های سفید هم تریلیون ها سال به درخشیدن ضعیف خود ادامه می دهند و پس از آن به توده های سرد و تاریک معلق در فضا تبدیل می شوند که کوتوله های سیاه نام دارند.

حدود 600 هزار میلیارد سال دیگر هیچ ستاره یا کوتوله سفیدی در کار نخواهد بود و همه ستارگان به سیاهچاله یا کوتوله سیاه تغییر شکل داده اند. فرآیند تشکیل یک کوتوله سیاه به قدری زمان بر است که جهان ما هنوز برای داشتن آنها بسیار جوان است و هیچ یک از آنها تا به امروز مشاهده نشده اند، ولی محاسبات دانشمندان وجود آنها را اثبات می کند.

پایان جهان چگونه خواهد بود؟

فروپاشی اتم‌ها

دانشمندان یقین دارند که پروتون ها و نوترون های هسته اتم برای همیشه پایدار نیستند و عمر آنها هم روزی به پایان می رسد. این که برای ذرات در پایان عمرشان دقیقا چه اتفاقی می افتد هنوز کاملا مشخص نیست، ولی نظریه های جدید مانند نظریه بزرگ یکپارچه که سعی در نزدیک کردن فیزیک کلاسیک و کوانتوم دارد معتقدند؛ پروتون ها در نهایت دچار واپاشی شده و به فوتون تبدیل می شوند. به عبارت دیگر پروتون ها مانند نور تابیده می شوند.

بنابراین کوتوله های سیاه نیز به شکل تابش در فضا پراکنده می شوند. قوانین بی رحم فیزیک پس از نابودی کوتوله های سیاه به سراغ سباهچاله ها می روند و این کابوس های آسمان شب را تبخیر می کنند. ابتدا تصور می شد هیچ چیزی از درون یک سیاهچاله راهی به بیرون ندارد، ولی از آنجا که این موضوع قوانین ترمودینامیک را نقض می کرد، دانشمندان متقاعد شدند که سیاهچاله مقدار بسیار ناچیزی انرژی به شکل تابش از خود ساطع می کند. درواقع سیاهچاله ها آنقدر هم که تصور می شد سیاه نیستند. این تابش آنچنان ضعیف است که هیچ آشکارکننده ای نمی تواند آنها را ثبت کند. یک سیاهچاله با ابعاد یک پروتون طی ده میلیارد سال ده میلیارد وات انرژی منتشر می کند و خود، تبخیر شده و از بین می رود. سیاهچاله ای به جرم خورشید طی 1066 سال تبخیر می شود.

پایان جهان چگونه خواهد بود؟

دریای نور

در نهایت با تبخیر سیاهچاله ها و تبدیل آنها به فوتون، عالم به دریایی از نور تبدیل می شود که هر لحظه سردتر و به دمای صفر مطلق نزدیک تر می شود. سرد شدن عالم فرآیندی است که از لحظه انفجار بزرگ تا امروز هم ادامه داشته و دلیل آن انبساط عالم هستی است.

اندکی پس از انفجار بزرگ دمای عالم هزار تریلیون تریلیون درجه سانتی گراد بود و پس از یک میلیارد سال با گسترش فضا دما به 200 – درجه کاهش یافت و این دما در حال حاضر حدود 270 – درجه است. (این دما در فضای میان کهکشانی قابل اندازه گیری است. دمای بالای ستارگان حاصل واکنش های هسته ای است و نه باقیمانده گرمای انفجار بزرگ. عالم هستی در مقیاس کلی بسیار کمتر از دمایی است که در نزدیکی ستارگان احساس می شود)

رفته رفته دمای این مجموعه یکنواخت از فوتون ها که شاید تعدادی الکترون و پاد الکترون (پوزیترون) هم همراه داشته باشد، به حدی به صفر مطلق نزدیک می شود که دما در سراسر جهان و در میان همه ذرات آن یکسان می شود. برخی دانشمندان معتقدند؛ در چنین شرایطی نوع جدیدی از ماده به نام پوزیترونیم به وجود می آید که از یک الکترون و پوزیترون که در مدار فوق العاده بزرگی به دور هم در چرخشند، ایجاد می شود.

امکان دارد که این نوع ماده، محرک گونه جدیدی از حیات باشد؛ البته تا زمانی که دما از حد مشخصی به صفر مطلق نزدیک تر نشده است و دمای کل مجموعه یکنواخت نیست، ولی وقتی دما کاملا یکنواخت شود، امکان انتقال گرما و تولید انرژی از این راه از بین می رود. در این حالت، کاهش دما متوقف نمی شود.

طبق نظریه اطلاعات، در چنین شرایطی که دمای گیبونز ـ هاوکینگ نام دارد، انتقال اطلاعات غیر ممکن است که به این حالت مرگ اطلاعاتی گفته می شود. امروز می دانیم در جهانی با حرکت انبساطی کیهانی، مانند جهان ما در نهایت هرگونه ای از حیات محکوم به نابودی است. در آن زمان جهان هستی حداقل 10100 سال است.

تصور بزرگی این عدد بسیار دشوار است. اگر یک سال را معادل یک اتم در نظر بگیریم، در حال حاضر 10100 عدد اتم در عالم وجود ندارد. با یکسان شدن دمای همه ذرات در دمای گیبونز ـ هاوکینگ، نمایش با شکوه خلقت به پایان می رسد و همه ذرات عالم از جمله ذرات بدن شما برای نخستین بار پس از انفجار بزرگ آرام می گیرند. زمان متوقف می شود؛ چراکه هیچ گونه تغییر و تحولی در آن جهان روی نخواهد داد تا بتوان در اثر آن گذر زمان را احساس کرد. می توان گفت پایان جهان برخلاف باور رایج، روشنایی مطلق است و نه تاریکی؛ با این تفاوت که در آن موقع ناظری برای مشاهده این روشنایی وجود نخواهد داشت.

پایان جهان چگونه خواهد بود؟

پایان زمان با مرگ خورشید

محققان دانشگاه کالیفرنیا بتازگی اعلام کردند، طبق مطالعات آنها اگر نظریه جهان های موازی صحیح باشد، زمان حدود پنج میلیارد سال دیگر، یعنی همزمان با مرگ خورشید به پایان می رسد و نظریه انجماد بزرگ به واقعیت نخواهد پیوست.

نظریه جهان های موازی فرزند نظریه های مدرن فیزیک است که می کوشند همه نیروها و ذرات عالم را همراه فیزیک کلاسیک و کوانتوم در یک نظریه واحد توضیح دهند. این نظریه بیان می کند که جهان ما فقط یکی از جهان های موجود در ابرفضای چندبعدی است و جهان های بی شمار دیگری هم مانند حباب درون این ابرفضا شناورند.

شاید فکر کنید پایان جهان اتفاق وحشتناک و بی رحمانه ای است، ولی نگاهی دقیق و جامع به حضور انسان در این جهان نشان می دهد اندازه حضور ما در این جهان به قدری عجیب و اندک است که شاید نتوانیم حق اظهار نظر درباره چگونگی عملکرد عالم را برای خود قائل شویم. محاسبات پروفسور برایان کاکس، استاد فیزیک ذرات دانشگاه منچستر نشان می دهد، احتمال این که از لحظه آفرینش تا تبخیر آخرین سیاهچاله ها در نقطه ای از جهان، امکان حیات به وجود بیاید، یک هزارم یک میلیارد میلیارد میلیارد میلیارد میلیارد میلیارد میلیارد میلیارد میلیاردم یک درصد بوده است.

او معتقد است: شگفت انگیزترین موضوع در عالم هستی یک چیز نیست، بلکه یک لحظه است و آن لحظه همین حالاست.

مترجم: مسعود توکلی


[ پنج شنبه 97/1/16 ] [ 12:48 عصر ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

 

مژده ای دل که دگر باره بهار آمده است

خوش خرامیده و با حسن و وقار آمده است

به تو ای باد صبا می دهمت پیغامی

این پیامی است که از دوست به یار آمده است

سال 1397 بر همه دوستان و یاران همراه گرامی باد امید وارم در این سال جدید در کنار خانواده سلامت و پیروز باشید

Image result for ?تبریک سال نو?‎


[ یکشنبه 97/1/5 ] [ 1:55 عصر ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

"راز بزرگ هستی؛ بهشت و جهنم"

دانشمندان کشف کردن که بهشت و جهنم وجود دارد.

روز دوم نوامبر مصادف با 11 آبان 1394 مجله ی scientist در سر مقاله ی اصلی خود با تیتر بزرگ نوشت : بهشت و جهنم وجود دارد!
بیل برایسون سردبیر این مجله در پیش گفتار به طور مفصل در خصوص پروژه ی 16 ساله ی گروهی از دانشمندان کشورهای آلمان، انگلیس، سوییس و آمریکا که به طور محرمانه انجام شده است قلم زد. به گفته ی او انتشار این نتایج پس از قطعی شدن در تاریخ ده سپتامبر سال 2011 برای بررسی مجدد برای مدت چهار سال به تعویق افتاد. آنچه که به طور خلاصه از این تحقیقات حاصل شده است این است که هر انسان در طول زندگی بر اساس تفکرات ذهنی امواج‌ و فرکانساهایی در نرون های مغز ایجاد میکند که همان حامل های دستوری هستند. برای نمونه تفکر خشم آلود منهتی به صدور امواج سطح آلفا با فرکانسهای شدید و بسیار کوتاه در سطح رشته های نرونی شده و باعث ایجاد سیلان هورمونهای خاص از جمله آدرنالین میگردد.

از این رو هر خصوصیت و ویژگی اخلاقی که در ذهن انسان شکل می گیرد این تاثیر را در بدن انسان گذاشته و سطحی از امواج ایجاد میکند. دانشمندان با بررسی تاثیر این امواج بر روی طول موج نوسان پروتون های سازنده ی سلولهای یک مغز که از آن در حالات مختلف نمونه برداری شده بود به این نتیجه رسیدند که مقادیراین طول موج ها برای پروتون ها در حالتهای مختلف متفاوت بوده است.از طرف دیگر با انبساط هستی پس از بیگ بنگ و گسترش بدون انتهای کل هستی به سمت نیروهای گرانشی فرا کیهانی ، کل هستی نهایتا به دو لایه در هم پیچیده در بستر بی انتها گسترش می یابد که بخشی نیروهای سیاه‌چاله ای یا همان Dark forces و بخشی نیروهای روشن یا همان Light forces میباشند. و پس از آزمایشات ثابت شد پروتونهای مغز در حالت منفی جذب نیروهای سیاهچاله ای و پروتونهای مغز در حالت مثبت جذب نیروهای روشن میگردد. به گفته ی ریچارد هایزگر دبیر اجرایی تیم آزمایشاتی هر سلول پس از مرگ در طول میلیونها سال به ذرات بنیادین تقسیم شده که براساس طول موج ذرات زیر اتمی همچون پروتونها که در روابط کوانتومی رفتار می کنند دارای یک حافظه ی ثبت شده می باشند که به سمت نیروهای تاریک و یا روشن کشانده میشوند. به عقیده ی ریچارد هایزگر آنچه که از برزخ در کتب آسمانی یاد شده است در واقع طول بازه ی زمانی این اجزا در مسیر حرکت خود بعد از تجزیه ی یک جسد تا رسیدن به سیاه چاله های با درجه حرارت بیش از 500 ملیون درجه فارنهایت(جهنم) و یا لایه های نورانی با دمای سازگار برای بقای اجزای اتمی (بهشت) می باشد. انتظار می رود این نتایج شگفتی آور اثرات بسیار مهمی را در نظام فلسفی و اخلاقی جهان ما داشته باشد. چرا که با در نظر گرفتن اثبات علمی وجود بهشت و جهنم هر یک از ما به این خواهیم اندیشید که پروتون های سلولهای ما به کجا خواهند رفت؟ بهشت یا جهنم؟
منبع :مجله نشنال ساینتیست www.nationalscientists.com


[ یکشنبه 96/9/5 ] [ 6:10 عصر ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

تصاویر جدید کاوشگر جونو از سیاره مشتری

 

 

کاوشگر فضایی جونوی ناسا در طول پنج سال بیش از 2.80000000 کیلومتر سفر کرده و در 5 جولای 2016 وارد مدار سیاره مشتری شده است. کاوشگر جونو تا سال 2018 برای کشف بزرگترین سیاره منظومه شمسی تنظیم شده است که اطلاعات ارزشمندی فراهم خواهد کرد که قبلا دانشمندان بدان دسترسی نداشته اند.

 
چرا مطالعه مشتری؟ مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی است و دانشمندان بر این باورند که آن اساس تشکیل سیاره است. حجم عظیم آن به وضوح روی سیارات دیگر، سیارک ها، ستاره های دنباله دار و ... تاثیر می گذارد و بنابراین درک عمیق آن به درک سیارات دیگر کمک خواهد کرد. ماموریت جونو به طورخاص اطلاعاتی در مورد زمانیست که مشتری تشکیل شده و کمک به نظریه هایی است که پیرامون تاریخ آن وجود دارد.
 
جونو اولین کاوشگر فضایی نیست که به بررسی این سیاره غول پیکر می پردازد. به مدت هشت سال تا سال 2003 فضاپیمای گالیله درمورد مشتری تحقیق می کرد. بااین حال جونو منحصربفرد است زیرا تنها با پانل های خورشیدی کار می کند، چیزی که بیشتر در ماهواره های مدار زمین استفاده می شود. درحال حاضر اکتشافات جالبی انجام شده است. برای مثال دانشمندان متوجه شده اند که میدان مغناطیسی مشتری بسیار پیچیده تر از آن چیزیست که تصورش را می کردند و مطمئنا در ادامه ماموریت جونو به اطلاعات بیشتر و هیجان انگیزتری از این سیاره دست خواهند یافت. جونو قرار از در سال 2018 پس از عبور از 37 مدار در اتمسفر مشتری فرود بیاید. تصاویر خیره کننده جونو از این سیاره را در این مطلب مشاهده می کنید.

سیاره مشتری

 

 

 

 

 

 


[ چهارشنبه 96/8/17 ] [ 10:15 صبح ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]

یادم باشد که زیبایی های کوچک را دوست بدارم حتی اگر در میان زشتی های بزرگ باشند
یادم باشد که دیگران را دوست بدارم آن گونه که هستند ، نه آن گونه که می خواهم باشند
یادم باشد که هرگز خود را از دریچه نگاه دیگران ننگرم
که من اگر خود با خویشتن آشتی نکنم هیچ شخصی نمی تواند مرا با خود آشتی دهد
یادم باشد که خودم با خودم مهربان باشم
چرا که شخصی که با خود مهربان نیست نمی تواند با دیگران مهربان باشد

برگی دیگر از دفتر عمرمان ورق خورد و یک گام دیگر به انتهای آن نزدیک شدیم یاد همه کسانی که همراه ما بودند و هم اکنون دیگر نیستند بخیر ، کاش بیشتر قدرشان را می دانستیم و کاش بیشتر از لحظه های در کنار هم بودن لذت می بردیم و این جمله چقدر زیبا و پرمعناست ( چه زود دیر می شود ) ؛ در آغاز بهار و رویش دوباره طبیعت برای همه دوستان ، هموطنان و ]همراهان عزیزم ارزوی بهترین ها را دارم و امیدوارم در پناه خدای بزرگ سلامت و سعادتمند باشید.

Image result for ?پیام تبریک سال نو?‎


[ شنبه 96/1/5 ] [ 12:36 عصر ] [ عباس سوری ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

تخصص در برنامه ریزی و بودجه - مشاوره اقتصادی و تهیه طرحهای توجیهی فنی مالی و اقتصادی - طراحی ساختار سازمانی
موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 9
بازدید دیروز: 46
کل بازدیدها: 453556